kiến thức vape bạn chưa biết

vape pakai buang diperbuat daripada apa

2023-12-04 10:02:11


Menurut kerajaan, Cancer Research USA, Public Health England, dan badan kesihatan di seluruh dunia, vape sekurang-kurangnya 95% lebih selamat daripada menghisap rokok. Ini kerana wap daripada e-rokok tidak mengandungi sebarang tar atau karbon monoksida (atau mana-mana daripada beribu-ribu bahan kimia toksik lain) yang terdapat dalam asap tembakau.


Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa vape pakai buang tidak lebih atau kurang selamat seperti mana-mana produk vape lain di pasaran UK disebabkan oleh proses ujian dan kelulusan yang ketat yang dilalui oleh produk vape sebelum itu boleh dijual secara sah.


Di samping itu, kerajaan UK menyatakan bahawa vape adalah bantuan berhenti merokok paling berjaya yang kami miliki pada masa ini, dengan anggaran 59.7% hingga 74% kadar kejayaan dalam membantu perokok berhenti. Ini lebih tinggi daripada mana-mana alat lain atau produk NRT (Terapi Penggantian Nikotin), termasuk tampalan nikotin, gusi, lozenges, dan juga ubat.


Jadi, jika anda menggunakan vape untuk berhenti merokok, ini benar-benar akan memberi manfaat kepada kesihatan anda.


Walau bagaimanapun, jika anda tidak pernah menjadi perokok, anda tidak sepatutnya menggunakan vape. Vape tidak bebas risiko untuk bukan perokok, walaupun anda menggunakan vape tanpa nikotin. Jangan vape jika anda tidak pernah merokok.


Kebaikan & Keburukan Bar Puff Pakai

Vape pakai buang memberikan pengalaman vape yang sangat mudah, tetapi ia mempunyai positif dan negatifnya, daripada mudah alih dan kekurangan persediaan kepada kos dan impak alam sekitar.


Kebaikan Peranti Vape Pakai

Alat pakai buang menawarkan kemudahan dan kesederhanaan di atas segalanya, menjadikannya sesuai untuk pemula dan vaper semasa dalam perjalanan.


Tiada Persediaan atau Penyelenggaraan

Bar puff pakai buang memerlukan persediaan atau penyelenggaraan sifar sama sekali, kecuali untuk menanggalkan pelekat keselamatan dan/atau penyumbat getah.


Vape ini sedia untuk digunakan terus dari kotak. Manakala dengan kit vape boleh diisi semula dan kit pod, anda memerlukan E-Liquid, peranti, pengecas dan gegelung atau pod baru, vape pakai buang ialah pengalaman vape yang disediakan secara menyeluruh.


Tambahan pula, bagi mereka yang baru menggunakan vape, terdapat keluk pembelajaran dengan kit vape yang boleh diisi semula. Mempelajari tentang pelbagai jenis gaya vape, kit, gegelung, tangki, E-Cecair, penyelenggaraan yang diperlukan dan sebagainya boleh menjadi menakutkan bagi pemula, tetapi vape pakai buang menghilangkan semua halangan ini daripada persamaan.


Peranti vape mudah yang berfungsi terus dari pembungkusan menawarkan kurang geseran dan peluang yang lebih baik untuk berjaya membuat suis.


Bagus untuk Ulang-alik & Keluar Malam

Sama ada anda merancang untuk keluar malam atau anda perlu berulang-alik ke tempat kerja atau uni pada waktu pagi, pen vape pakai buang menawarkan pilihan mudah alih dan bebas kerumitan yang boleh disimpan dengan mudah di dalam poket atau beg tangan.

Malah vaper yang berpengalaman diehard tidak semestinya mahu membawa mod harian besar mereka bersama mereka semasa dalam perjalanan. Ia boleh rosak, dicuri atau hilang—tetapi vape pakai buang ialah alternatif yang murah dan berisiko rendah.


Hanya dengan beberapa paun, anda boleh memiliki kit vape pakai buang yang anda tidak kisah untuk meletakkan atau melupakannya di pub.


Keburukan Menggunakan Vape Pakai Pakai

Untuk semua manfaatnya, vape pakai buang juga mempunyai beberapa kelemahan—iaitu, untuk dompet anda dan planet ini.


Kos Vape Pakai Pakai

Walaupun anda pasti akan menjimatkan wang dengan menukar daripada merokok kepada vape, anda tidak akan menjimatkan sebanyak yang anda boleh jika anda menggunakan kit vape yang boleh diisi semula. Tabiat vape pakai buang boleh merugikan anda dalam jangka masa panjang.


Jika anda menghisap sekotak rokok sehari pada £13.45 setiap pek, ini akan menelan kos sebanyak £4,909.25 setahun, atau £403.50 sebulan.


Kini, dengan bertukar kepada vape pakai buang, anda boleh menjimatkan lebih separuh wang anda. Barangan pakai buang bernilai setahun pada £4 setiap satu (berdasarkan tawaran Mix & Match 3 kami yang popular untuk £12), anda masih akan membelanjakan £1,460 setahun. Itu kira-kira £120 sebulan.


Tetapi jika anda beralih kepada menggunakan kit vape yang boleh diisi semula dan boleh dicas semula, anda boleh menjimatkan lebih banyak lagi. Dengan kit vape murah yang berharga £9.99 di hadapan, ditambah 2ml E-Liquid premium setiap hari (jumlah yang sama yang dimiliki oleh vape pakai buang) dan kos pod gantian, anda hanya akan membelanjakan kira-kira £374.99 setahun. Itu kurang daripada £40 sebulan, iaitu kira-kira satu pertiga daripada kos vape pakai buang.Jadi, jika dompet anda terasa ringan, anda harus mempertimbangkan untuk memilih kit vape permulaan. Ia mudah digunakan dan diselenggara, walaupun ia memerlukan lebih banyak penyelenggaraan. Namun, kit permulaan mempunyai faedah yang tidak mampu dimiliki oleh pakai buang, seperti perisa E-Liquid yang tidak berkesudahan untuk dipilih, hayat bateri yang lebih baik dan pengalaman vape yang lebih disesuaikan.


Kami merangkumi kit pemula terbaik dan cara mula menggunakannya dalam Panduan Permulaan kami untuk Vaping jika anda mempertimbangkan kit vape permulaan yang boleh diisi semula.


Kesan Ekologi Vape Pakai

Vape pakai buang tidak baik untuk planet ini. Walaupun ia kosong, ia mengandungi plastik, bateri litium-ion dan sisa garam nikotin E-Liquid, serta logam berat yang membentuk elemen dalaman peranti.


Pada masa ini, kami tidak mempunyai cara yang cekap untuk memecahkan vape pakai buang kepada unsur kitar semula, yang bermaksud bahawa sebahagian besar daripadanya berakhir di tapak pelupusan untuk merosakkan dan mencemarkan alam sekitar. Malah terdapat masalah dengan bateri yang terbakar dan menyebabkan kebakaran di tapak pelupusan sampah.


Apabila vape ini dibiarkan rosak, ia meresap plastik, logam dan E-Cecair mereka dan akhirnya mencemarkan laluan air dan tanah, yang boleh membahayakan ekosistem.


Banyak vape pakai buang tidak mempunyai arahan kitar semula atau pelupusan, dan walaupun mereka berbuat demikian, vape pakai buang mempunyai tabiat membuang peranti pakai buang mereka ke dalam sisa tapak pelupusan biasa mereka—atau lebih teruk lagi, di jalanan.


Apakah Vape Pakai Pakai? Panduan Terbaik Anda untuk Barangan Pakai di [y]

Sumber: BBC

Walaupun terdapat beberapa inisiatif baharu daripada syarikat vape pakai buang untuk memerangi isu sisa vape pakai buang—daripada Slix Bar 99.29% boleh dikitar semula kepada reka bentuk modular baharu Elf Bar 600 V2—sebahagian besar jenama vape pakai buang masih mempunyai banyak mengejar untuk melakukan.


Jadi, demi kepentingan planet ini, bukanlah idea yang baik untuk bergantung pada vape pakai buang sebagai kit vape harian anda. Jika anda menggunakan vape pakai buang sebagai batu loncatan ke dalam vape, itu bagus—tetapi anda harus cuba beralih kepada alternatif yang lebih mampan, seperti kit pod, setelah anda membiasakan diri dengan vape.


Alternatif kepada Kit Vape Pakai

Terdapat banyak kit vape boleh dicas semula di pasaran yang menawarkan alternatif kepada vape pakai buang. Kit vape permulaan ini biasanya mempunyai pod boleh diisi semula yang anda isi dengan jus vape pilihan anda. Mereka juga mempunyai reka bentuk penyelenggaraan rendah, mudah alih dan kemudahan, seperti yang dilakukan oleh barang pakai buang.


Salah satu daripada banyak faedah pod boleh diisi semula ialah anda mempunyai puluhan ribu perisa E-Liquid yang ditawarkan oleh dunia vape untuk anda gunakan.


Selain itu, sistem pod lebih boleh disesuaikan daripada vape pakai buang, membolehkan anda memilih jenis jus vape anda, kekuatan nikotin anda, ketepatan cabutan anda dan banyak lagi. Anda juga boleh menggunakan E-Liquid garam nikotin dalam kit pod, menawarkan E-Cecair hebat yang sama seperti vape pakai buang.

Chat with us

This website contains nicotine and only suitable for those who are 21 years or older. Are you 21 or older?
Please verify your age before entering the site.
21+ Under

WARNING

This product contains nicotine. Nicotine is an addictive chemical.
Only for adults, MINORS are prohitbited from buying e-cigrette.