kiến thức vape bạn chưa biết

apakah nikotin tertinggi dalam vape pakai buang

2023-12-04 10:00:26


Kekuatan nikotin dalam E-Liquid selalunya boleh mengelirukan. Jika anda baru menggunakan vape, anda mungkin tertanya-tanya: seberapa kuat 2% nikotin? Ringkasnya, kandungan nikotin 2% bermakna dalam botol 10ml E-Liquid, terdapat 200mg jumlah nikotin. Dan dalam vape pakai buang dengan 2ml E-Liquid, ini bersamaan dengan sejumlah 40mg nikotin. 


Walau bagaimanapun, jumlah kandungan nikotin tidak sama dengan kekuatan nikotin. Dalam kedua-dua kes ini, kekuatan masih 2% nikotin, atau 20mg.


Adakah 20mg Nikotin 2%?

Ya, 20mg nikotin bersamaan dengan 2% nikotin.


Kepekatan nikotin biasanya diukur dalam miligram per mililiter (mg/ml), dan 20mg nikotin setiap mililiter bersamaan dengan kepekatan 2%. Dalam erti kata lain, untuk setiap 1ml E-Liquid, terdapat 20mg nikotin.


Adakah 2% Nikotin Banyak dalam Vape Pakai?

Sama ada 2% nikotin dianggap "banyak" atau "kuat" boleh menjadi subjektif dan sebahagian besarnya bergantung pada tabiat merokok dan toleransi nikotin anda.


Bagi perokok tegar, 2% nikotin mungkin tidak kuat, manakala bagi perokok ringan atau bukan perokok, ia mungkin berasa terlalu kuat. Adalah penting untuk memahami keperluan nikotin anda semasa memilih vape. Di Vape Green, kami menawarkan pelbagai jenis vape nikotin rendah dan tinggi.


Vape yang manakah 2% Nikotin?

Pelbagai produk vape di pasaran mengandungi 2% nikotin, termasuk beberapa vape pakai buang dan banyak nic salt E-Liquids (iaitu jenis jus vape yang terdapat dalam vape pakai buang). Secara umumnya, satu-satunya tempat yang anda tidak akan dapati 2% nikotin tersedia adalah dalam produk nikotin asas bebas, seperti 50/50 E-Liquids, yang hanya tersedia dalam kekuatan sehingga 18mg (1.8% nikotin).


Vape dan cecair 2% ini sering dicari oleh perokok yang beralih kepada vape kerana kekuatan nikotinnya yang tinggi. 

Kekuatan nikotin 1% adalah separuh kuat daripada nikotin 2%, bermakna terdapat 100mg nikotin dalam botol E-Liquid 10ml, selalunya dilabelkan sebagai 10mg/ml. Kekuatan ini biasanya disyorkan untuk perokok ringan hingga sederhana yang ingin beralih kepada vape.


Adakah 10mg Nikotin Banyak?

Sama ada 10mg nikotin adalah banyak bergantung pada tabiat merokok anda sebelum ini dan toleransi nikotin, walaupun bagi kebanyakan orang yang bukan atau bukan perokok tegar, 10mg adalah tempat yang manis.


Bagi sesetengah orang, terutamanya perokok tegar, 1% nikotin mungkin tidak mencukupi, manakala bagi yang lain, ia mungkin betul atau terlalu banyak. Adalah disyorkan untuk bermula dengan kekuatan nikotin yang lebih rendah jika anda tidak pasti, kemudian laraskan jika perlu.


Anda juga boleh mendapatkan 0.5% kekuatan nikotin, yang bersamaan dengan 5mg setiap ml. 


Adakah Nikotin 6mg Kuat?

Kekuatan nikotin 6mg dianggap sebagai tahap sederhana nikotin dan biasanya terdapat dalam 50/50 E-Liquid. Pada 0.6% nikotin, ia adalah pilihan popular bagi mereka yang perokok sederhana atau telah berjaya mengurangkan pengambilan nikotin mereka.


Adakah 3mg Nikotin Banyak?

Kekuatan nikotin 3mg secara amnya dianggap rendah dan sebenarnya adalah kekuatan nikotin terendah yang kami simpan (selain daripada 0mg). Kekuatan ini sesuai untuk perokok ringan atau vaper yang telah berjaya melepaskan diri daripada kekuatan yang lebih tinggi.


Kami mengesyorkan mengurangkan kekuatan nikotin anda kepada 3mg sebelum bertukar kepada 0mg atau berhenti sepenuhnya.


Vaping 2% Nikotin E-Rokok

Apakah Kekuatan Nikotin yang Harus Saya Vape?

Kami membincangkan topik ini secara meluas dalam artikel kami yang lain: Apakah Kekuatan Nikotin yang Perlu Saya Beli? Panduan terperinci ini akan membantu anda menentukan dengan lebih baik kekuatan mana yang hendak dibeli sebelum membuat pembelian.


Kekuatan nikotin yang perlu anda vape bergantung pada tabiat merokok semasa atau sebelumnya. Bagi perokok tegar, 2% nikotin adalah sesuai, manakala perokok ringan mungkin lebih selesa dengan 1% nikotin atau lebih rendah.


Berapa Banyak Nikotin dalam Vape?

Jumlah nikotin dalam vape bergantung pada kekuatan nikotin E-Liquid yang anda pilih. Ini boleh terdiri daripada bebas nikotin sehingga had UK 20mg/ml atau 2%.


Anda akan mendapati kandungan nikotin mana-mana vape pakai buang atau E-Liquid dipaparkan dengan jelas pada kategori dan halaman produk di laman web kami, seperti dalam gambar.


Jika anda merasa ragu-ragu, sila hubungi dan hubungi sokongan kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.


Kekuatan Nic di Tapak Web VapeGreen

Kesimpulan

Memahami kekuatan nikotin dalam E-Liquids adalah kunci untuk mencari pengalaman vape yang memuaskan yang sesuai dengan keperluan peribadi anda. Sama ada anda lebih suka 1% nikotin, 2% nikotin, pilihan bebas nikotin, atau apa sahaja di antaranya, kami menawarkan pelbagai jenis E-Cecair untuk memenuhi keperluan setiap vaper!

Chat with us

This website contains nicotine and only suitable for those who are 21 years or older. Are you 21 or older?
Please verify your age before entering the site.
21+ Under

WARNING

This product contains nicotine. Nicotine is an addictive chemical.
Only for adults, MINORS are prohitbited from buying e-cigrette.